Utdelningar 2016

3kommentarer

December bjuder också på utdelningar! Johnson & Johnson har delat ut 7,25 kr per aktie och totalsumman för min del blev 58 kr. 
 
Här nedan finns en sammanställning över utdelningarna under år 2016. 
 
För året har jag 14 726 kr i bruttoutdelning. Nettoutdelningarna uppgår till 14 012 kr under året! 
 
Tidigare har jag skrivit att målet för året var att nå upp till 13 300 kr i nettoutdelningar. Målet har sedan en tid uppnåtts.

3 kommentarer

J.A.Gripenstedt

11 Dec 2016 20:21

hej, intressant. mycket Ratos. Får man fråga om du köpt dessa nyligen eller har suttit på dem under längre tid?

mvh J

Svar: Jag har haft dom under en längre tid, första köpet gjordes februari 2011 och har sedan gjort något köp per år. År 2015 sålde jag alla befintliga i min aktiedepå och köpte tillbaka dom i mitt ISK. På vägen har jag varit med om split, utdelningar, utdelningssänkning och aktiekurser i botten. Jag är fortfarande aktieägare i bolaget och har för avsikt att vara det i framtiden också :) Vad tycker du om bolaget?
Rikedom

Niklas

14 Dec 2016 09:39

Är övertygad om denna strategi nu när jag läst sin blogg m.fl. får jag bara fråga hur ni ställer till det faktum att: H&M, castellum, Skanska och många andra gått ned i kurs över året. Är det aldrig ett issue utan bara mer utdelningsaktier för en lägre kostnad? Hur ställer sig din utdelning i förhållande till nedåtgående kurser?

Svar: Lägre aktiekurser innebär att jag köper på mig fler aktier i de bolagen. Jag räknar då med att direktavkastningen blir något högre och att det är bra investeringstillfälle.
Rikedom

Jonas Olsson

14 Dec 2016 19:11

Det ser bra ut. Den portföljen lär generera stabil avkastning under väldigt lång tid. Skönt när man inte behöver pilla så mycket och kan luta sig tillbaka.

Svar: Håller helt med! Känner mig trygg i de bolagen som jag har köpt :)
Rikedom

Kommentera

Publiceras ej