Efter att länge ha tänkt starta en blogg har det nu hänt. Fokusering kommer vara främst det ekonomiska men också den värdefulla tid som är så knapp. Det kommer vara allmän ekonomi (inrikes samt utrikes) men också hur min privatekonomi ser ut - med siffror och ord. 
 
Skribenten bakom denna blogg kan beskrivas vara i 25års-åldern (+- några år), bosatt i en mindre svensk stad sedan något år. Innan studerade jag fem år på universitetet i en annan stad och fick sedan arbete inom det område som jag pluggade. Jag har en flickvän i min utbildningsstad (distansförhållande). Om en månad flyttar hon in till mig i min lägenhet. 
 
Varför denna blogg?
Andra ekonomibloggar har jag läst i några år. Dessa bloggare har inspirerat mig att göra det bästa med den ekonomiska situation som jag har befunnit mig i (i största del har det varit studiemedel). Nu vill jag ta ett steg längre och därmed ha ännu bättre koll på min ekonomi samt fritid. Därför har jag skapat denna blogg. Om jag kan inspirera andra, såsom ni har inspirerat mig tidigare, är det en bonus! Ytterliggare lärdom av att skriva och fundera kring ekonomi är också en orsak. 
 
 
Mål med bloggen
Ett mål är att kontinuerligt skriva och berätta om min ekonomi och om min tid. Jag har i princip fyra olika fokuseringar på bloggen. Det är:
@ passiva inkomster
@ bostadsköp
@ aktier
@ värdefull tid
 
 
Jag hoppas ni är med mig under resan.