Under månaden har nettoförmögenheten ökat från 799 788 kr till 853 248 kr. Det är en ökning med 53 460 kr. Första månaden där min nettoförmögenhet överstiger 800 K. Det känns fantastiskt.
 
Här nedan är nettoförmögenheten fördelad på de olika tillgångs- och skuldslagen:
 
 
I tabellen ovan har en ny post tillkommit: "Bostadsrätt 2" med beloppet 15 000 kr. Vi har skrivit på ett överlåtelseavtal för en ny lägenhet där jag än så länge har betalat en lägre summa (än min sambo). För tillfället försöker vi få vår nuvarande lägenhet såld. Jag kommer uppdatera er om det!
 
Under april har jag fått utdelning från Klövern Pref, Handelsbanken, Fortnox, Coca Cola, Walmart, Skanska, Swedbank, Cloetta, NCC, Bonava, Sampo, Profilgruppen samt Industrivärden. Utdelningen uppgick till 10 079 kr under månaden.
 
  • Marknadsvärdet på aktierna uppgår till 621 097 kr (en ökning på 33 739 kr från föregående månads balansräkning).
  • I familjen har vi fortfarande en lön och föräldrapenning (nyfödd son) att disponera tillsammans.

I samband med att vi fått ett barn så funderar vi på att flytta till en större lägenhet. Därför har vi haft hem en mäklare som värderat nuvarande bostadsrätt för att förbereda oss för köp.

Jag köpte lägenheten för 1 010 000 kr och den är nu värderad till 1 300 000 kr, en bra uppgång på några år genom att ”bara bo”.

Det här är givetvis en hjälp när vi ska köpa ny lägenhet. Om vi beräknar att vi får lägenheten såld för värderingspengen, samt räknar bort mäklararvode och vinstskatt så är vi uppe i en kontantinsats på totalt cirka 700 000 kr. Fin slant.

I nuläget kommer jag inte justera tillgångsposten ”Bostadsrätt” i balansräkningen utan har kvar inköpsvärdet så länge. Justering kommer istället att ske när vi köpt nytt boende.

Under månaden har nettoförmögenheten ökat från 791 866 kr till 799 788 kr. Det är en ökning med 7 922 kr.

Här nedan är nettoförmögenheten fördelad på de olika tillgångs- och skuldslagen:

 
Under mars har jag fått utdelning från Kone, Johnson&Johnson, McDonalds samt Axfood med sammanlagt 2 702 kr.
  • Marknadsvärdet på aktierna uppgår till 587 358 kr (en ökning på 832 kr från föregående månads balansräkning).

 

I familjen har vi fortfarande en lön och föräldrapenning (nyfödd son) att disponera tillsammans.