Balansräkning 30/11 - 2015

3kommentarer

Under månaden har nettoförmögenheten ökat från 454 109 kr till 471 476 kr. En ökning med 17 367 kr. 

Under månaden har jag fått utdelning från Ratos Preferensaktie med 250 kr. 

• Sammanlagda värdet på aktierna är 304 061 kr. Helt fantastiskt att vara över 300 000 i bra investering, får se om värdet kan stabilisera sig över tid. 
• Som ni ser i tabellen ovan har jag börjat med fondsparande och det är komplettering till boendesparande på sparkonto. 

3 kommentarer

Daniel

03 Dec 2015 10:08

Jag började med fonder och har gått mer över till aktier nu, fast jag ser fonder som en naturlig del av min portfölj. Vilka fonder/vilken fond är det du tycker om?

Svar: Jag började med fonder men sålde allt för aktier efter det. Nu har jag börjat spara minst 200 kr per månad till fonder vad gäller boendespar. Jag har valt Avanza Zero.
Rikedom

Erika

07 Dec 2015 17:31

Åh, jag älskar såna här sammanställningar, måste vara nörden i mig som tilltalas av listor & tabeller ;-)

Kul att se att det ökar, men jag undrar en sak - när du sammanställer värdet varje månad, då tar du marknadsvärdet på aktierna och inte inköpsvärdet eller? Jag velade fram och tillbaka när jag började sammanställa mina värden (okej, egentligen min sambos värden eftersom det är hans pengar jag investerar mest haha) om jag skulle notera inköpsvärde eller marknadsvärde, så det slutade med att jag redovisade bägge delar eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilket som kändes bäst:-) (som den sanna Excel-nörd man är då va...) Mvh Erika

Svar: Då är vi likadana, genom att ställa upp i tabeller så blir det en bättre överblick av det som jag vill få fram - det är också väldigt motiverande.
Vad gäller aktierna så tar jag marknadsvärdet, dvs det värde som aktierna har på marknaden den dagen när jag sammanställer. Jag tycker det är den mest rättvisande metoden, men ingen av metoderna är fel :)

Har du nyligen börjat kika på aktier som investeringsform eller är du gammal i gamet?

Tack för din kommentar!

/Rikedom
Rikedom

Erika

08 Dec 2015 08:53

Ja, men eller hur, det är väldigt motiverande. Jag gillar att kunna gå tillbaka och jämföra med tidigare månader, speciellt såna månader jag inte tycker det händer så mycket med sparandet, då inser man ju att det faktiskt händer en hel del:-)

Jag har sparat i fonder i ett par år och började med aktier för ett drygt år sedan, så kan inte kalla mig särskilt gammal i det hela;-) Köper bara utdelningsaktier & bara i bolag som jag förstår vad det är de sysslar med. Himla kul sysselsättning tycker jag! När började du spara sådär lite mer uppstrukturerat och målinriktat? Det är ju grymt gjort att ha flera hundratusen i sparat kapital!:-) Mvh Erika

Svar: Precis, historiken tror jag är bra att ha med sig vid investeringarna och sparandet.

Grattis till bra beslut! Jag tyckte fonder var perfekt att börja med för att bli mer insatt och öka kunskapen. Jag ser nog januari 2013 som mitt stora startskott - då började jag heltidsarbeta efter mina studier på universitetet. Sedan dess har jag haft låga kostnader och det har hjälp mig mycket i att kunna öka nettoförmögenheten så pass mycket som den har gjort :)
/Rikedom
Rikedom

Kommentera

Publiceras ej