Utdelningarna fortsätter att komma in på mina depåer. Sedan förra uppdateringen på bloggen har utdelningar kommit in från Electra Gruppen, Hennes & Mauritz, Industrivärden och Ratos preferensaktie. Alla dessa aktier har jag i min ISK, vilket betyder att jag inte behöver betala skatt på utdelningarna. 
 
Här nedan finns en sammanställning över utdelningarna under år 2016:  
 
 
Än så länge har jag fått 13 181 kr i bruttoutdelningar under året. Nettoutdelningarna uppgår till 12 596 kr. 
Som jag tidigare har skrivit är målet att ha 13 300 kr i nettoutdelningar för året. 
Tidigare, under år 2015, skrev jag om att jag har flyttat över bolag från den vanliga aktiedepån till ett ISK - för att slippa skatta för utdelningarna. Här skrev jag att jag har Hennes & Mauritz, Skanska och Coca Cola kvar i aktiedepån, som jag då hade för avsikt att flytta över till ISKn.
 
Jag har tagit tag i saken och gjort en överflytt av Hennes & Mauritz, vilket är ett steg i rätt riktning. Det var 164 stycken aktier som jag förde över. Vinsten kommer beskattas under deklarationen nästa år och jag har en förhoppning om att ränteutgifterna för bostadslånet kommer täcka vinsten för aktierna.
 
Som jag beskrev ovan så är anledningen att inte behöva skatta för de kommande utdelningarna. Det här är fördelaktigt för mig då jag satsar på att årligen återinvestera utdelningarna. Som ett nästa steg i processen mot lägre utdelningsandel till beskattning är att överföra de aktier i Skanska som jag har på vanliga depån. Återstår att se om det blir under det här året eller nästa år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under månaden har nettoförmögenheten ökat från 502 902 kr till 514 681 kr. En ökning med 11 779 kr. Ännu en månad som halvmiljonär, helt underbart!
 
Under månaden har jag fått utdelning med 7 410 kr (brutto), från Coca Cola, Walmart, Swedbank, Skanska samt Ratos. Utdelningen återinvesteras i aktier.
 
  • Marknadsvärdet på aktierna (depå och ISK) är 330 739 kr.
  • April månads sparkvot uppgick till 74,4 procent.
 
 
En månad av förvärvsarbete har gett mig en ny lön till mitt lönekonto. Det här betyder att det har varit tillfälle till nya avsättningar till sparkonton, till aktieköp och amorteringar på bolån samt studielån. 
 
Här nedan ser ni hur beloppen ser ut för sparande, investeringar och amorteringar på lång sikt! 
 
Jag har tidigare skrivit om att jag ska fokusera på hög sparkvot under fyra månader - den här månaden var den tredje månaden av fokusering. Den här månaden gick stor del till direktinvesteringar i aktier, 8 600 kr från lönen och 6 850 kr från utdelningar som kommer återinvesteras under den närmaste tiden. Jag fortsätter även att ha högt boendesparande (amortering och nysparande) enligt min plan. 
Summan som jag sparar på lång sikt är otroliga 20 417 kr, en sparkvot på 74,4 procent. 
 
Lönen för månaden var 20 600 kr, sammanlagd inkomst med utdelningarna är alltså 27 450 kr. 
För året är genomsnittlig sparkvot 71,15 procent!