Nya aktieköp har gjorts under den senaste tiden. Samtliga bolag är redan representerade i min aktieportfölj. Köp enligt nedan:
 
 • 4 stycken aktier i Sobi
 • 4 stycken aktier i Industrivärden
 • 4 stycken aktier i NCC
 • 11 stycken aktier i Axfood
 • 18 stycken aktier i Handelsbanken
 • 5 stycken aktier i Bonava
 
 För året har jag investerat 80 300 kr i aktier! Helt otroligt och ofantligt kul!
Löneslavandet fortsätter och därmed kommer det in nya pengar på mitt lönekonto. Jag har som vanligt fört över pengar som investeras på lång sikt. Skillnaden mot förut är att jag och min sambo bestämt att jag ska stå för större andel av de gemensamma utgifterna (min sambo är student och jag jobbar). Vi har inga höga utgifter så det känns okej. Jag har fortsättningsvis som mål att ha sparandegrad på 50 procent eller högre.
 
Här nedan ser ni hur beloppen ser ut för sparande, investeringar och amorteringar på lång sikt!
 
 
Total lön var 20 600 kr och utdelningar för månaden nådde 250 kr. Direktinvesterande i aktier är 7 050 kr.
 
Summan som jag sparar på lång sikt är 10 617 kr, en sparkvot på 50,92 procent  för månaden.
För året är genomsnittlig sparkvot 66,1 procent.
För några veckor sedan köpte jag Opus Group till min tillväxtportfölj. Idag kom en fin rapport som medförde en öppning på cirka 8 procent upp. Glad i hatten. Jag tror att bilbesiktnings - och bilutrustningsföretaget kan få ökade intäkter och vinster i framtiden. Det kanske fler av er tror.
 

Nedan är ett sammandrag från kvartalets redovisning, vilket för övrigt var det starkaste kvartalen någonsin för Opus - vad gäller intäkter.
 • Nettoomsättningen uppgick till 452 miljoner kronor. Väntat var 433 miljoner kronor. Alltså en bit över det analytikerna förutspådde. Opus VD Magnus Greko kommenterar samtidigt att när försäljningen ökar, då stiger marginalerna snabbt. Resultat per aktie redovisades som 0,17 kr, förväntat var 0,10 kr. Samtidigt var försäljningstillväxten 10,7 procent. När siffrorna översätts till ord kan vi konstatera att Opus sedan juli 2016 är störst i landet på bilbesiktning.
   
 Här nedan syns mitt hittills enda köp i bolaget. Blir det fler i framtiden?
 
FRAMTIDEN
Opus har i framtiden expansionsplaner, bland annat fler stationer i Latinamerika. Jag tror att de kommer utvecklas och att tillväxten kommer vara bestående den närmaste tiden. De kommer öppna fler stationer som tjänar pengar (efter stora star-up-kostnader). Opus har höjt besiktningsavgifterna vilket kan vara en nödvändighet.
Jag har inte lärt mig att själv sätta riktkurser men jag tror att aktiekursen kommer öka i framtiden. Jag är med på vägen och kommer flitigt följa bolaget vid olika rapporteringar.
Jag fortsätter köpa aktier kontinuerligt, helt perfekt enligt mig. Från förra uppdateringen har jag köpt följande;
 
 • 4 stycken aktier i Axfood
 • 3 stycken aktier i HM
 • 4 stycken aktier i Industrivärden
 • 7 stycken akter i Handelsbanken
 
För året har jag investerat 74,3 K i aktier. Under månaden har jag planerat att köpa aktier för 8,3 K och har för tillfället kvar 5,6 K att investera av dessa.