Under den senaste tiden har jag köpt in fler aktier till min tillväxtportfölj. Det är portföljen som jag har för skojs skull och där jag investerar en mindre slant i företag som jag tror kan ha en fin tillväxt med avkastning över tid. Summan som förs över dit är 500 kr per månad. Avsikten med köpen är att jag ska använda mig av minimicourtaget. 
 
Inköp har gjorts i eWork Group, där jag sedan innan har ett innehav. Två nya bolag har köpts in: Scandic Hotels Group och Kopparbergs
  • 7 stycken nya aktier i eWork
  • 3 stycken aktier i Scandic
  • 1 styck aktie i Kopparbergs
Den som har koll på Kopparbergs vet att bolaget är noterat på Nordic MTF och därmed inte ingår i Avanzas minimicourtage om 1 kr. Att köpa aktier i Kopparbergs kostar minst 19 kr i courtage, något som jag inte hade full koll på... 
 
Efter ovanstående köp har jag investerat 88 687 kr i aktier under år 2016. Under oktober har jag 7 300 kr att investera i aktier på lång sikt och 500 kr för köp i tillväxtportföljen. Dessutom har jag kvar 4 000 kr från förra kvartalet som ska in i ett utländskt bolag inom den närmaste framtiden. En investerar-intensiv period alltså ;) 
 
 
 
 
Skäl för mödan. Lönen har kommit in på kontot och då sker en fördelning till fasta utgifter och löpande utgifter. Men det är inte bara utgifter för min del. Den här månaden lyckades jag spara, investera och amortera 50,6 procent av nettolönen.
 
Här nedan ser ni hur beloppen ser ut för sparande, investerande och amorteringar på lång sikt!
 
  
Total lön var 20 600 kr och utdelningar för månaden nådde 118 kr. Direktinvesterande i aktier är 6 918 kr.
 
Summan som jag sparar på lång sikt är 10 485 kr.
För året är genomsnittlig sparkvot 64,4 procent.
Nya aktieköp har gjort till min aktieportfölj, vilket innebär att köpen görs kontinuerligt - precis som min strategi är. Samtliga bolag är redan representerade i min portfölj. Köp enligt nedan:
  • 6 stycken aktier i Hennes & Mauritz
  • 6 stycken aktier i Industrivärden
  • 13 stycken aktier i Axfood
  • 13 stycken aktier i Bonava
  • 3 stycken aktier i NCC
 
För året har jag totalt investerat 87 656 kr i aktier. För månaden har jag kvar 4 000 kr för utländskt köp. För fler svenska aktieinköp avvaktar jag nästa lön.
Jag har fått in tre nya utdelningar under den senaste tiden. Det är utdelningar från Ratos preferensaktie, Walmart och Johnson & Johnson.
 
Här nedan finns en sammanställning över utdelningarna under år 2016:
 

Än så länge har jag fått 13 945 kr i bruttoutdelning under året. Nettoutdelningarna uppgår till 13 283 kr.
Som jag tidigare har skrivit är målet att ha 13 300 kr i nettoutdelning för året.
 
Är det inte dags att gå in i ett utländskt bolag? Jag tror det, även fast den amerikanska börsen är på ATH så vill jag köpa in mig i ett kvalitativt bolag. I juni köpte jag Johnson & Johnson och har varit supernöjd med det. Nu har det gått cirka tre månader och det kliar i köpfingrarna.. 
 
Nu är frågan: Vilket bolag ska jag köpa? Det står mellan Walt Disney, Kone och McDonalds
 
Varför står det mellan just dessa tre bolag? 
Jag tycker alla tre har en framtid framför sig. Walt Disney har flera filmer på gång och verkar ha flera temaparket som expanderar. Kone ser jag när jag går i stadens shoppingcenter och tänker att vi i framtiden kommer bygga högre bostadshus - där kommer Kone vara o leverera hissar. McDonalds går alltid hem (åja) och de har stor marknadsandel i de flesta länderna. 
 
Men för att jag ska kunna ta mitt investerarbeslut behöver jag mer än så - i veckan som kommer ska jag därför försöka analysera dessa tre bolag lite djupare. 
 
Har du några tankar om Walt Disney, Kone eller McDonalds? Kom gärna med input! 
Under månaden har nettoförmögenheten ökat från 549 216 kr till 562 254 kr. En ökning med 13 038 kr.
 
Under månaden har jag fått en nettoutdelning på 250 kr kr från Ratos Preferensaktie. Utdelningen återinvesteras i aktier.
  • Marknadsvärdet på aktierna uppgår till 380 833 kr.
  • Augusti månads sparkvot uppgår till 50,9 procent.